Oslo sin eneste matguide

a

Digg Mat er Oslo sin restaurantguide som har som formål å løfte frem de diggeste spisestedene i hovedstaden. Guiden er kåret av lokale kokker, restaurantører, eksperter og Oslos folk.

Hva vurderes?

Digg Mat sin vurdering for et sted er like enkel som den er vanskelig. Maten må være digg. Med digg så innebærer dette digge priser, digg service, digge lokaler, digg stemning, men først og fremst digg og variert mat. Digg Mat juryen er satt sammen av 6-8 personer pr år, noen faste og noen nye.

Hvordan vurderes det?

Panelet gjør sitt beste for å smake seg igjennom eksisterende og nye steder ila. året og nominerer sine favoritter pr. kategori. Etter en initiell nominasjonsrunde starter jobben med å velge ut en shortlist og kåre 5 vinnere fordelt på 18 ulike kategorier (kan variere fra år til år). Vinnerne sendes så ut til høring hos folket gjennom en avstemning. Når denne er gjennomført tar panelet til slutt en endelig subjektiv vurdering basert på summen av innspill og kårer en Gullvinner pr. kategori.

Kriterier

Minimum 2 personer må ha testet stedet. I tilfelle en restaurant er nominert fra en i komiteen, og en annen i komiteen har en interessekonflikt, mister aktuelle personen stemmen og kan ikke være med i diskusjonen (må fysisk ut av rommet). Når short list er landet så sendes denne ut som en avstemning på facebook.

Formålet

Formålet med guiden er å løfte frem våre anbefalte steder for Oslo, og presentere et rikt mangfold for publikum for det aktuelle mat-året. At visse steder går igjen er for oss veldig gledelig, for det betyr at kvaliteten er gjengs. I en subjektiv guide er det helt umulig å tilfredsstille alle, men vi mener likevel vi har en guide som representerer mangfoldet godt.

Årets dommerpanel

team_image
Forfatter og sommelier

Sara dørscher

Mat- og vinentusiast med bachelor i restaurant- og måltidskunnskap og vinkursholder. Skrevet 4 bøker om mat og vin: «De 101 mest stilte spørsmålene om vin og svarene på dem», «Vin til folket», «Mat&vin til folket» og  «Restekjærlighet». Skaper av lydbokserien «vin på øret» for Fabel og vin-podcasten «Fredagstipset».

team_image
Slottskokken

Nicolai Lundsgaard

Nicolai har noen av landets beste restauranter med i bagasjen som Bagatelle, Tango, Craigs kjøkken og Colonialen i Bergen. I dag er han med på det norske bbq-landslaget og kjøkkensjef intet annet sted enn på Slottet.

team_image
"Helles Kitchen"

Helle Valebrokk

Som matskribent og frilansjournalist har hun skrevet 2 kokebøker og driver til daglig matbloggen helleskitchen.org. Hvis du ikke finner Helle i Oslo er hun i et av verdens hjørner for å jakte på ny inspirasjon. Bevandret i en rekke dommerpanel, matkonkurranser og tv-shows er vi ganske fornøyde med at Helle ville være med i vårt panel også.

team_image
Bass + Eff Eff

Axel Steen

Axel Steen er amatørkokken som tok hele Oslo med storm med åpningen av Bass og Eff Eff. blir det neste Axel finner på?⁠

team_image
Grunlegger av Digg mat

Paul Rigaul

Paul er mat og dødseentusiast. Han jobber som markedssjef og produktutvikler for Kolonihagen – med andre ord så lever Paul for at digg mat skal blir tilgjengelig for alle. Kolonihagen er som tidligere år sponsor for årets kåring! ⁠

team_image
Legmann

Mathias Hansson

Matentusiast og hobbykokk. Frilans industridesigner, gründer av Onefoot og daglig leder i Det Internasjonale Dødseforbundet.